Onlangs werd door de dienst IT en communicatie van de gemeente Tervuren een nieuwe folder gepubliceerd met een overzicht van en informatie over de gemeentelijke communicatiekanalen. De gemeente heeft heel wat kanalen in gebruik. Een aantal daarvan kan je als vereniging ook gebruiken: denk maar aan de website, het infoblad of de digitale borden.

In de folder lees je hoe je snel aan de slag kan en met welke regels en afspraken je moet rekening houden om gebruik te maken van deze kanalen. ‘Voor velen is vrije tijd schaars’, lezen we in het voorwoord van schepen Lut Kint. ‘Om die tijd optimaal te benutten stellen burgers zich steeds meer op als consument. Ze gaan op zoek naar wat het meest aansluit bij hun specifieke wensen. Als vereniging is het dus zaak aandacht te hebben voor je communicatie.’

De afgelopen maanden investeerde de gemeente ook in een nieuwe huisstijl. Ook op de vragen hoe en wanneer je het logo van de gemeente mag gebruiken in je communicatie, vind je in deze folder een antwoord. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen activiteiten:

  • ‘Met de steun van’: wanneer verenigingen een evenement organiseren met de steun van de gemeente (dorpsfeesten, kerstmarkt, …)
  • ‘In samenwerking met’: wanneer de gemeente zelf een evenement organiseert waarbij ze samenwerkt met verenigingen (Hee Tervuren! Reuzegezellig, …)

De stijlgids en de logo’s vind je op deze pagina:┬áhttp://huisstijl.tervuren.be/
Pdf: Laat van je horen! De gemeente ondersteunt je communicatie

Afbeelding: CC0 Pixabay

Categorie├źn: Klik hier voor meer nieuws