www.lions-ijsedal-tervuren.be
Lions Club IJsedal Tervuren, opgericht in 1971, maakt deel uit van Lions Club International met 1.4 miljoen leden verdeeld over 45.000 clubs in 194 landen. In België tellen 274 Clubs samen 7500 leden.
Onder het motto ‘We serve’ trachten wij, vanuit een ondernemersgeest, de levenskwaliteit van onze medeburgers te verbeteren. Samen brengen wij fondsen bijeen om de hoogste noden te lenigen. Onze club besteedde de laatste vijf jaren bijna 100.000,- € aan sociale werken.
De meest gekende actie is de jaarlijkse voedselinzameling in de Kersttijd voor het opvangcentrum Poverello. Al 30 jaar zorgt deze actie voor een voedselreserve waarmee Poverello 6 maanden de dakloze gasten kan voeden.
Cosmos, een opvangtehuis voor ontheemden in de wijk Kuregem (Anderlecht) wordt materieel gesteund.
Ook de 3de wereld wordt niet vergeten. Het belangrijkste project dat wij sinds 2001 ondersteunen is Msandaka, een school voor doofstomme kinderen in Moshi – Tanzania. Dit werd met medewerking van een lokale Lions Club opgericht en wordt nog steeds ondersteund. Gemiddeld eens om de 2 jaar wordt een actie “… voor Afrika” georganiseerd. Vorig jaar was dit “Molens voor Afrika”.
Sinds 2006 wordt Old Timer Tour georganiseerd gevolgd door barbecue waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel gaat. Vorig jaar was dat De Kerselaar te Overijse, en dit jaar is dat De Pit, een afdeling van Centrum Ganspoel en gehuisvest in een gebouw in het Centrum van Tervuren.
Daarnaast worden nog meerdere sociale projecten gesteund naargelang de nood zich voordoet: De Eglantier, Healing Horse, …
Sinds vijf jaar wordt een boomplantactie georganiseerd, al dan niet in samenwerking met andere Lions Clubs of lokale verenigingen.
Contactgegevens
Marc Favoreel
voorzitter@lions-ijsedal-tervuren.be