De Stuurgroep Sociale Kerstmarkt is samengesteld uit afgevaardigden van de Cultuurraad Tervuren, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, de Welzijnsraad en Beweging.net .
Samen met vele vrijwilligers geven ze gestalte aan de Sociale Kerstmarkt die – als sociaal alternatief voor de wildgroei van commerciële kerstmarkten – in Tervuren om de twee jaar plaatsvindt sinds 1994. Kerstmis wordt door de initiatiefnemers aanzien als het feest van de solidariteit met de medemens, met al wie het moeilijk heeft hier en elders. Tevens komt het stuurgroep op voor een rechtvaardige en verdraagzame samenleving.
De Sociale Kerstmarkt is een sfeervol alternatief kerstgebeuren waarbij de Markt van Tervuren wordt omgetoverd tot een wit tentendorp. Het publiek kan er kennismaken met de veelzijdigheid aan sociale initiatieven uit de regio Leuven en Druivenstreek. 35 verenigingen engageren zich voor een zelf gekozen “goed” doel, geven informatie over hun project en bieden eventueel zelfgemaakte kerstartikelen te koop aan. De opbrengst komt integraal ten goede aan de gekozen sociale projecten.
Contactgegevens
Tom Vanleeuwe
OLVrouwstraat 15
3080 Tervuren
0495 47 48 01
tom.vanleeuwe@telenet.be